Indië lezing aankondiging

[:nl]

Op dinsdag 8 maart 2016 vindt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de vijfde Indië-Lezing plaats! Thema dit jaar is Kinderen van Japanse vaders, kinderen met een geschiedenis.

Het thema staat in het teken van Japans-Indische nakomelingen en de middag wordt geopend door dr. Aya Ezawa, sociologe en docent aan de Universiteit van Leiden. Zij zal een beeld schetsen van de Japans-Indische nazaten. Na haar inleiding zal de heer Silfraire Delhaye, voorzitter van het Indisch Platform, zijn persoonlijk verhaal vertellen. Tijdens de tafeldiscussie vraagt moderator Wim Manuhutu aan zijn gasten over het kindzijn met een geschiedenis. Hoe ga je om met je achtergrond die verweven is met oorlogsgebeurtenissen en herinneringen aan die tijd? Ga je op zoek naar je roots of juist niet? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘Young Released’.

De Indië-Lezing wordt georganiseerd door: Stichting 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost, het Indisch Herinneringscentrum, Stichting De Brug, Indiëherdenking Amstelveen, Stichting Gastdocenten WOII, werkgroep Zuidoost-Azië en Stichting Nusantara.

Datum: dinsdag 8 maart 2016 Tijd: 14.00 – 17.00 uur. Toegang gratis na aanmelding op :  indielezing@gmail.com

Locatie: Theater van ’t Woord, Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, bij CS).

 

Reacties zijn gesloten.