Katsumi en Familie

TERUG NAAR JAPAN door Katsumi

Na 7 jaar was ik weer in Japan, dit keer samen met Piet. Broer en zus Hirohisa en Reiko hebben ons op Kansai-airport van het vliegveld opgehaald en naar Kyoto gebracht.
In die tijd toen we in Japan waren was het de “Gouden Week”, dus een drukte dat het was. We kwamen op zaterdag aan en konden geen hotel krijgen, maar gelukkig
konden we 2 nachten bij Pater Lucas terecht, dit van te voren al geregeld natuurlijk.
Een hele belevenis voor Piet, het telkens verwisselen van pantoffels voor
elke kamer. Pater Lucas had het overdag druk, maar ’s avonds was het gezellig borrelen.

In Kyoto zijn we 6 dagen gebleven, tot grote vreugde van Yukiko, mijn oudste
zus. Ze kwam ons elke morgen om 10 uur ophalen om iets te bezichtigen.
Akiko, secretaresse van pater Lucas, was 2 dagen als tolk met ons
meegeweest, ze kwam zelf niet uit Kyoto, daarom was het voor haar ook geweldig om zo Kyoto te verkennen. Natuurlijk mocht de “Gouden Tempel” niet ontbreken.
Toen we bij vader Uenishi’s graf waren, kregen we een wolkbreuk, tranen en
regen, we zijn daar in ieder geval kletsnat geworden. Van de 6 dagen in Kyoto, heeft mijn broer zo voor ons moeten pleiten om een vrije dag voor Piet en ik.
Volgens Yukiko hoorde het niet, wij kwamen van ver om de familie te
bezoeken, dan is het de plicht van de familie om voor ons te zorgen.
Uiteindelijk kregen wij een vrije dag, we hebben alles wat met de “Japanse
Kunst” te maken had bezichtigd en hebben inkopen gedaan.Op dag 6 hebben Hirohisa en Reiko ons opgehaald om naar Osaka te gaan, via Nara, het was een prachtige rit. In Osaka hebben we toen een heel leuke ontmoeting met Uchiyama gehad, Yoshioka’s dochter was daarbij onze tolk (uit het Engels).

Uchiyama zag er goed uit, hij was niet veranderd, wij herkenden elkaar meteen, hij was ontspannen en vol humor. Hij vertelde veel over de zoektocht naar vader, hij gebruikte daarbij de telefoon-gids. In Osaka hebben Hirohisa en Reiko ons elke dag verwend, soms voelden we ons bezwaard omdat ze toch hun bedrijven moesten sluiten door ons bezoek. Hirohisa en Reiko zijn van een jongere generatie, we hebben dolle pret met ze beleefd. We maakten ook kennis met Hirohisa’s kinderen.Tien dagen familie, het was fantastisch, de cirkel is nu rond, zonder dat ikhet wist was ik de eerste keer in Japan in de maand November, in welke maand de verjaardag van vader Uenishi valt, en deze keer in Mei, zijn overlijden. Met de trein terug naar Kansai Airport was ook een belevenis, nu zijn we weer thuis waar Piet elke dag zijn cadeau gekregen geta draagt.

KATSUMI

Reacties zijn gesloten.