SPEECH BAUKE AFSCHEID 2005

Dankwoord van Bauke Talens, JIN-blad mei 2005

IEDEREEN BEDANKT VOOR ALLES

28 november 1994, mijn eerste vergadering als voorzitter van de vereniging JIN.

30 januari 2005, mijn laatste vergadering als voorzitter van de vereniging JIN.

Daartussen zitten 10 jaar en 2 maanden, die ik met plezier in dienst van de vereniging JIN heb mogen vervullen.

Mijn voorzittersschap startte tijdens een bestuurscrisis in de vereniging. Marja Hoeke en ondergetekende vormden een paar maanden een Commissie van Goede Diensten om de gerezen problemen op te lossen, hetgeen helaas niet mogelijk was.

Het oude bestuur was weggestemd en richtte de Stichting Sakura op. Een dieptepunt binnen onze kleine vereniging. De afgelopen jaren zijn deze pijnpunten grotendeels weggetrokken. Niet uit zichzelf. We hebben de wonden voorzichtig moeten behandelen.

Gelukkig zijn we alweer zover dat de vereniging JIN en de Stichting Sakura samenwerken. Een eerste gezamenlijk project was de overhandiging van onze presentjes aan de Japanse officials tijdens de laatste EKNJ-reis, november 2004. Verder zijn de besturen al enige tijd actief om een eventuele nieuwe reis ( of reizen) naar Japan voor de 1e en 2e generatie te realiseren in overleg met de Japanse Ambassade. Voor mij persoonlijk is deze samenwerking het uitkomen van een wens die ik al jaren koesterde.

De afgelopen jaren heb ik mij wel eens afgevraagd of ik wel de juiste man op de juiste plek was. Een band met ‘Indie’ (Indische Gemeenschap), had ik niet. De emoties echter, die zich binnen een vereniging als JIN vaak het reilen en zeilen bepalen maakten dat de ‘afstand’ die ik had juist op bepaalde punten noodzakelijk was om een en ander beleidsmatig te kunnen vertalen.

Dat kon alleen maar omdat jullie (alle leden), mij steunden en die vrijheid gaven. Dat dit soms niet gemakkelijk was geeft alleen maar aan hoe sterk jullie (de leden) in feite waren.

Het was dan ook een voorrecht de vereniging JIN te mogen vertegenwoordigen in zowel Nederland als Japan. Met bijzondere dankbaarheid ben ik, mede namens de vereniging JIN, op 29 april 2004 onderscheiden als ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van 30 januari 2005, ontving ik naast mooie cadeaus en een geldbedrag ook de bedankjes van alle aanwezige leden, echter….

Ik ben degene die u allen moet bedanken voor het vertrouwen en de vriendschap de afgelopen 10 jaar. Woorden schieten hier tekort.

Wij blijven elkaar zien tijdens bijeenkomsten,

Bauke Toshio Talens.

Reacties zijn gesloten.