REISVERSLAG HARRY 2006

Reisverslag Harry 2006

Geplaatst op 01/11/2006 door admin

Reisverslag Japanreis 1-11 november 2006. Harry, 2e generatie JIN

Wat was voor jou de reden om je op te geven voor de Japanreis?
Mijn moeder is enkele jaren geleden met de Japanreis meegegaan en heeft toen voor het eerst in haar leven haar vader ontmoet.

Net zoals zij, wilde ik ook mijn Japanse roots ontdekken en de historische en culturele achtergrond van mijn Japanse familie leren kennen.

Wat waren je eerste indrukken toen je in Japan aankwam?
Mooi, netjes, geordend. Alles was zo goed geregeld voor ons, de reis, hotels, de gids, het hele reisprogramma. Alles verliep zoals het gepland was en dat was gewoon erg goed.

Verder was het opmerkelijk om in een land te zijn waar je de taal niet beheerst en zelfs geen straatbord kunt lezen, met prachtige landschappen, en waar oude tradities hand in hand gaan met de nieuwste technologie.

Wat waren je indrukken van de Japanners?
Zo aardig en gastvrij. Op Dag 1 werden wij verwelkomd daar een hele delegatie uit Mizumaki. Wij kenden niemand van hen persoonlijk maar werden zo warm en hartelijk begroet dat wij ons meteen thuisvoelden in een land waar wij voor het eerst waren.

En dat was overal waar wij kwamen, in Hirado, Nagasaki, Kyoto, Osaka en Tokyo. Echt geweldig.

Noem enkele dingen van de totale reis die diepe indruk op je hebben gemaakt.
Erg emotioneel was het Kruismonument in Mizumaki, en het Atoombommuseum in Nagasaki.

Daarnaast was de receptie met de Japan Netherlands Culture Center in Osaka een levendig hoogtepunt, en vond ik het erg aangenaam om in Tokyo kennis te maken met mensen van de Nederlandse ambassade en van het Japanse Ministry of Foreign Affairs.

Persoonlijk hoogtepunt was de onmoeting met mijn Japanse familie in Osaka.

In hoeverre heeft de reis voldaan aan je verwachtingen?
Voor mij persoonlijk volledig, want ik heb mijn Japanse familie ontmoet en ik heb kennisgemaakt met het land van mijn grootvader.

Met een kleine voetnoot dat het programma wel erg druk was en dat het zeker voor de oudere generatie niet altijd bij te benen was. Eén of twee rustdagen inbouwen zou een stuk minder vermoeiend zijn.

In hoeverre heeft de Japanreis voor jou iets betekend m.b.t. je Japanse achtergrond?
Erg veel, want nu begrijp ik waarom mijn moeder zo geïnteresseerd is in Japan, waar zij over praat als zij mij verteld over Japan. Ook heb ik een hechte band kunnen opbouwen met mijn Japanse familie.

Wat zijn je verdere gedachten naar de toekomst m.b.t. Japan?
Ik ga zeker een keer terug op eigen gelegenheid om mijn familie weer te zien en meer van Japan te kunnen bezoeken.

Tot slot wil ik mijn dank uitspreken aan de Japanse overheid, en de vereniging JIN voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke, en indrukwekkende culturele reis.

← Reisverslag Dylan 2006

Reacties zijn gesloten.