Opname bij Mary thuis

 

HOE GING HET BIJ ONS THUIS…….

Voor wie het augustusnummer van de MOESSON heeft gelezen heeft kunnen zien dat op 6 september a.s. in Breda in het Chassé Theater in Breda de documentaire CHILDREN’S TEARS voor de eerste keer in een vrije voorstelling in Nederland zal worden vertoond.
Naar ik heb begrepen staat dat binnen afzienbare tijd ook in Den Helder te gebeuren.

Hier geef ik een inkijkje hoe het bij de opnamen verliep bij ons thuis.
Op woensdag 3 juni 2013, werden er bij ons thuis opnamen gemaakt voor een later te verschijnen documentaire over Japans-Indische kinderen die werden geboren tijdens de tweede wereldoorlog. (inmiddels werd op 5 december de preview vertoond in Utrecht)
De Japanse documentairemaakster Yuki Sunada en een alleraardigste cameraman Ernst de Groot begonnen om ongeveer 13.00 uur opnames te maken van mijn vrouw en haar uitgebreid te interviewen. Dit hele proces duurde tot 23.00 uur.
Het was voor ons, maar vooral voor mijn vrouw, een heel erg emotionele dag. Erg zwaar en zeer ingrijpend. Tranen vloeiden rijkelijk maar ook werd er gelachen. Gelukkig waren beide mensen die de documentaire gestalte moeten geven heel erg aardig en begrijpend. Ondanks alles kijken wij terug op een fijne ontmoeting met deze twee kanjers.
Tijdens de opnamen kwamen onverwacht onze oudste kleinzoon Joey, 14 jaar oud, binnen en heeft het hele interview dat in het Engels plaatsvond meegeluisterd. Natuurlijk wist hij wel het een en ander, maar dit interview ging veel verder dan hij ooit had gehoord. Hij beheerst het Engels zeer goed en kon alles volgen. Ook bij hem schoten de traantjes, uit liefde voor zijn Oma, regelmatig over de wang. Wat een fijn joch is het toch.
Vroeg in de avond wilde Yuki Sunada ook nog graag opnamen maken met onze jongste kleindochter Senna, die qua uiterlijk sterk aan mijn vrouw doet denken in haar vroegste jeugd. Gelukkig wilde haar moeder daaraan meewerken zodat ik hun snel vanuit Anna Paulowna naar Den Helder kon ophalen. Wat een schat is Senna, zij werkte uiteindelijk heel leuk mee en ondanks dat zij na enige tijd geen zin meer had, volgde zij toch nog de nodige aanwijzingen op. Ik denk dat er prachtige shots zijn geschoten van dat heerlijke ding. (tekst: Han Dehne)

 

Reacties zijn gesloten.