Op 15 juli 2015 hield de Japanse ambassadeur een ontvangst om stil te staan bij het tienjarig jubileum van het Peace Exchange Program. De ambassadeur Tsuji hield een toespraak die u hieronder kunt vinden. De voormalige ambassadeur Jacobs in Japan vertegenwoordigde het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook zijn toespraak is hier opgenomen. Namens de reizigers van de afgelopen tien jaar, met name de voormalige kampslachtoffers en hun familie of nabestaanden, sprak Mevrouw van Boxtel. Ook de Japans Indische nakomelingen die in die tien jaar van het Peace Exchange Program als afzonderlijke groep hebben gebruik mogen maken, waren uitgenodigd. Zij werden niet in de toespraken genoemd.

In de periode 2005-2015 hebben (als we goed geteld hebben) 58 nakomelingen aan het reisprogramma deelgenomen (bijna de helft via JIN, de anderen via Sakura).

In de periode 1997- 2004 toen de reizen samen met de groep van de stichting EKNJ plaatsvonden, namen 47 nakomelingen deel (40 via JIN die in 1997 het initiatief nam en de reizen ontwikkelde).

In totaal 105.