Stichting Oorlogsgetroffenen in de Oost (S.O.O.) Opgericht in 2012. De belangrijkste activiteiten van het SOO zijn gericht op: 1. Voortgang van het project vertaling van de Nederlands/Indonesisch Krijgsgevangenen Kaarten 2. Vader en Familie zoekacties voor Japans-Indische nakomelingen onder andere voor JIN leden.

Indisch Platform  Opgericht in 1991JIN is een van de aangesloten organisaties

Indisch4ever  Al het ‘Indische’ nieuws up to date Indisch 3.0  

Stichting Herdenking 15 Augustus  JIN is aangesloten bij de stichting die de jaarlijkse 15 Augustus Herdenking organiseert bij het Indië monument in Den Haag; JIN is sindsdien daarbij geweest, en was in 2006 één van de kransleggers.In 2008 heeft Chantal Maschke (tweede generatie nakomeling) een rede uitgesproken. (zie hier).   

Dialoog Japan-Nederland-Indonesië Opgericht door prof.dr. Muraoka; houdt jaarlijks een conferentiedag.

Javapost  Uitstekende site over geschiedenis kwesties van ‘Indië’

Oorlogsliefdekind Liefde in tijden van oorlog. In de periode 1946-1949 onderhielden Nederlandse soldaten veelvuldig contacten met Indonesische meisjes. Vaak werden uit deze oorlogsliefdes kinderen geboren: oorlogsliefdekinderen. Velen kennen hun vaders niet en zijn op zoek. Is er nog familie in Nederland? Ook vaders zélf besluiten -soms na zestig jaar- om op zoek te gaan naar hun verzwegen kinderen. En latere kinderen willen graag hun Indonesische halfbroer of halfzus leren kennen. 

https://sites.google.com/site/missionwaf/dialogue  Site van Fumi Hoshino over dialoog

Stichting Sakura  

Stichting Centrum ’45

Stichting Pelita

Stichting NIOD

Indisch Plek

Uchiyama Nederlandstalige portal voor alle mogelijke informatie over Japan

Japanse Ambassade 

Nederlandse Ambassade Tokio

Nederlands Japanse Vereniging

Shinto site (Nederland en Europa) van drs. Paul de Leeuw